Skip to content

De nieuwe Omega Seamaster Planet Ocean Dark Grey is zowel robuust als licht in gewicht

De Seamaster-collectie van Omega heeft een lange geschiedenis van revolutionaire uurwerken en innovatieve nieuwe materialen. Dit jaar wordt deze erfenis nog eens extra versterkt met de introductie van de nieuwe Planet Ocean Dark Grey, een opvallend horloge vervaardigd uit siliciumnitride-keramiek (Si3N4).

Het is de allereerste keer dat Omega siliciumnitride op zo’n grote schaal toepast in het design van een horloge. Het resultaat? Een avontuurlijk uurwerk dat robuustheid belooft en tegelijkertijd licht in gewicht is. De lichtheid van siliciumnitride-keramiek geeft horlogedragers extra comfort om hun pols, terwijl de robuuste eigenschappen betrouwbaarheid bieden tijdens avontuurlijke verkenningen. Het donkergrijze materiaal is gebruikt voor de 45,5 mm kast, de gepatenteerde ‘’NAIAD LOCK’’ achterkant van de kast en een gedeelte van de bezel.

Op andere plaatsen heeft Omega contrasterend titanium van klasse 5 gebruikt. Dit materiaal is toegepast bij bijvoorbeeld de bezel, sluiting van de horlogeband en de gezandstraalde wijzerplaat met antracietkleurige wijzers en uurmarkeringen. Een leuk weetje is dat de lucht- en ruimtevaartindustrie ook veelvuldig gebruik maakt van titanium.

In overeenstemming met het thema heeft het uurwerk ook een donker design gekregen. De Omega CoAxial Master Chronometer Calibre 8906 in Grade 5 Titanium is een ultralichte creatie met een GMT functie die een subliem niveau van precisie en prestaties garandeert. Het uurwerk ligt net achter het saffierglas dat voorzien is van een anti-reflectiebehandeling aan beide zijden. Het gehele horloge is waterbestendig tot 600 meter, in overeenstemming met de indrukwekkende oceaantechnologie van de gehele Seamaster-familie.

Bezoek de website van Omega voor meer informatie!

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x