Skip to content

De gelimiteerde TAG heuer Monaco Chronograph Racing Blue

TAG Heuer Monaco Racing Blue

Het Zwitserse horlogemerk TAG Heuer brengt – in de zomer van 2023 – een nieuwe en tevens gelimiteerde TAG Heuer Monaco op de markt. Het Monaco-model is al decennialang verbonden met de wereld van de autosport.

In de beginjaren van de autosport werden raceauto’s gekenmerkt door de nationale kleuren van een team. Fabrikant- of sponsoruitingen werden destijds niet of nauwelijks geplaatst op raceauto’s. Elk land had zijn eigen specifieke tint, zoals de kleur groen voor de Britten, het levendige rood voor Italië en de witte en later zilveren kleur voor onze oosterburen. De onmiskenbare blauwe kleur was gereserveerd voor de Fransen. Deze specifieke tint blauw heeft gediend als inspiratie voor TAG Heuer’s nieuwste creatie, de TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue.

TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue

De nieuwe TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue heeft een tint die doet denken aan de kleuren die geliefd waren bij gerenommeerde automerken, zoals Talbot-Lago, Delage en de beroemde Bugatti Type 35. De subwijzerplaten en de band zijn uitgevoerd in verschillende tinten blauw, terwijl de indexen worden gepresenteerd in een lichtere kleur. De centrale chronowijzer en 12-uurmarkering zijn voorzien van een opvallende limoen gele kleur.

Het Monaco-horloge heeft een prachtige zilveren “zongeborstelde” wijzerplaat die doet denken aan het motief van het dashboard van sportauto’s uit de jaren 1920 en 1930. De wijzerplaat is verder versierd met acht grote gepolijste uurmarkeringen en 12 blauwe puntmarkeringen, waardoor het aflezen van de tijd moeiteloos verloopt. De uur- en minutenwijzers zijn voorzien van blauwe Super-LumiNova® voor een optimale leesbaarheid in alle lichtomstandigheden.

Onder de motorkap tikt het automatische chronograafuurwerk Calibre 11. Het uurwerk wordt beschermd door een gezandstraalde behuizing van graad 2 titanium, wat zowel stevigheid als lichtheid biedt. De achterzijde van de Monaco is voorzien van saffierglas, waardoor een glimp van het uurwerk zichtbaar is. Verder is de achterkant gegraveerd met de gelimiteerde oplage “Een van 1000”. Het sportieve race-horloge wordt gepresenteerd in een speciaal ontworpen, blauwe verpakking met details in limoengeel.

De TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue wordt geleverd met een blauwe kalfsleren band met perforaties, een kenmerk voor horloges die verbonden zijn met de autosport. De band is bevestigd met een vouwsluiting van titanium, voorzien van het gegraveerde Heuer-logo.

De nieuwe TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue is – vanaf juli 2023 -verkrijgbaar bij TAG Heuer-boetieks, geselecteerde retailers en op de website van TAG Heuer zelf. Aan het horloge hangt een prijskaartje van €9.300. Bezoek de website van TAG Heuer voor meer informatie!

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x