Skip to content

De gelimiteerde Seiko 5 Sports SRPK41: een heerlijk horloge om het najaar mee in te gaan

Seiko 5 Sports SRPK41 horloge

Dit jaar viert het Japanse horlogemerk de 110e verjaardag van de Seiko Laurel. Het allereerste Japanse polshorloge dat in 1913 werd geïntroduceerd. Om dit hoogtepunt te vieren verwent Seiko ons het gehele jaar door met het uitbrengen van speciale horloges. Elk horloge heeft iets wat afgeleid is van de Seiko Laurel, zoals een witte wijzerplaat, een prominente rode markering op 12 uur of blauwe wijzers. Aan het begin van dit jaar verblijdde Seiko ons met een creatie dat bijna een-op-een hetzelfde was als de originele Laurel. Het her-creatie model kun je via deze link bewonderen.

Nu is het de beurt aan de gelimiteerde Seiko 5 Sports met referentie SRPK41. Het overzichtelijke design, de goed leesbare uurmarkeringen en ingetogen kleur van de wijzerplaat categoriseren het horloge als een echte ‘’field watch’’.

Een heerlijke herfstknaller

De wijzerplaat van de SRPK41 is voorzien van typische Laurel-accenten. Denk hierbij aan de blauw omlijnde wijzers en de roodkleurige cijfers die zijn gebruikt voor de 24-uurs schaal. De aanwezige Arabische uurmarkeringen maken het geheel af. Verder zijn de wijzers voorzien van Lumibrite. Een materiaal dat in donkere omstandigheden oplicht. Ideaal als je bijvoorbeeld een wandeling maakt in de avondschemering. Ditmaal is er voor gekozen om de indexen zelf niet te voorzien van het lichtgevend materiaal. Om de tijd toch goed te kunnen aflezen in het donker is ervoor gekozen om kleine vierkante Lumibrite-markeringen te plaatsen bij de hoofdmarkeringen. De twaalf uur wordt aangeduid met een driehoekige markering. Iets wat typerend is voor een ‘’field watch’’.

De afmeting van het horloge zal voor velen een pluspunt zijn. Over het algemeen hebben Seiko 5 Sports een kastdiameter van 41 mm of groter. De Seiko 5 Sports SRPK41 heeft een kastdiameter van 39,4 mm. Dit maakt het sportieve horloge toegankelijk voor vrijwel iedereen. In de horlogekast tikt het automatische 4R36-uurwerk. Dit uurwerk heeft een energiereserve van 41 uur. Een field watch zou geen field watch zijn als het niet tegen een drupje water kan. Gelukkig heeft de SRPK41 een waterbestendigheid van 100m, waardoor je er zelf mee kunt zwemmen.

Verkrijgbaarheid

Het gelimiteerde Seiko 5 horloge heeft een prijskaartje van €460 en heeft een beperkte oplage van 6.000 stuks. De SRPK41 wordt zowel geleverd met een stalen als lederen band. De stalen band is voorzien van vijf schakels op een rij. De leren horlogeband is afkomstig van leerlooierijen die zijn aangesloten bij de Leather Working Group. Deze organisatie zet zich in voor verantwoord gemaakte leerproducten. 

De Seiko 5 Sports SRPK41 is verkrijgbaar vanaf oktober bij de Seiko-dealers en de webshop van Seiko zelf. Bezoek de website van Seiko voor meer informatie.

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x