Skip to content

Close-up: Seiko Presage SRPG03J1

Je kent het misschien wel, er komt een mooi horloge uit die je helemaal geweldig vindt. Om een of andere reden ga je toch niet over tot aankoop en blijft het horloge in je gedachten rondcirkelen. Het horloge blijft ook elke keer op een positieve manier voorbij komen, zo pronkt die de ene keer in de vitrine bij de juwelier waar je langsgaat en een andere keer komt die voorbij in een gave Instagram post. Dit had ik met de Seiko Presage ref. SRPG03J1.

Daar komt nog eens bij dat ik een aantal weken geleden een artikel heb geschreven over de nieuwe Seiko Presage 60’s style horloges. Om het verhaal zo compleet mogelijk te maken besloot ik ook over de Presage 60’s modellen te schrijven die vorig jaar geïntroduceerd zijn. En daar is referentie SRPG03J1 er natuurlijk ook een van. Een aantal dagen nadat ik het artikel gepubliceerd had kwam ik een verkoopbericht tegen op het Horlogeforum waar medelid WilSeiko zijn SRPG03J1 te koop had gezet. Deze kans kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Na een vlotte en fijne deal met WilSeiko werd ik dan eindelijk eigenaar van deze prachtige Seiko! Nu is het hoog tijd om het horloge eens van dichtbij te bewonderen.

Het design

Het ontwerp van het horloge is geïnspireerd op de Seiko Crown Chronograph uit 1964. Hoewel de nieuwere referentie geen timer functie heeft, zijn er toch grote overeenkomsten te noemen. Denk hierbij aan:

  • de sportieve zwartkleurige bezel
  • de crème/witte wijzerplaat
  • de gefacetteerde uur markeringen en wijzers
  • de dolkvormige minuten- en urenwijzer, rijkelijk voorzien van lumen
  • de wijzerplaat met verschillende dieptes
  • de positionering en vorm van het lumen bij de uur markeringen
  • de scherp/hoekige lugs

De Seiko Presage SRPG03 heeft in tegenstelling tot zijn voorouder wel een datum indicator, wat ik persoonlijk een mooie toevoeging vind. De afmetingen van het horloge zijn voor de meeste polsen zeer gunstig. De kast heeft een diameter van 40,8mm en een lug-to-lug afstand van 47mm. De dikte van de kast bedraagt slechts 12mm. De naar binnen lopende lugs zorgen daarnaast voor een mooie passing.

Het uurwerk

Het horloge is voorzien van het automatische 4R35 uurwerk. Dit uurwerk staat bekend als een betrouwbaar uurwerk en kun je zoal vinden in verschillende Seiko Presage horloges alsook de Seiko Samurai. Het 4R35 uurwerk beschikt over een energie reserve van 41 uur en heeft een tikgetal van 21.600 per uur. De waterbestendigheid van het horloge bedraagt 50M.

Een unboxing video van de Seiko Presage ref. SRPG03J1

Bekijk in onderstaande video de ‘unboxing’ van de Seiko Presage. Een modern horloge met een jaren zestig vibe!

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x