Skip to content

Citizen onthult vier nieuwe Star Wars horloges

Afgelopen woensdag, op 4 mei, was het weer internationale Star Wars Day, de dag waarop fans wereldwijd de filmreeks eren. Om deze dag te vieren introduceerde Citizen vorig jaar een serie Ana-Digi horloges, waarbij het design geïnspireerd is op een aantal Star Wars giganten. Dit jaar doet Citizen daar nog eens een schepje bovenop met de onthulling van maar liefst vier nieuwe “Bullhead” horloges!

Net als de Ana-Digi horloges hebben de “Bullhead” horloges een vintage vibe. De “Bullhead” chronograaf was immens populair aan het einde van de jaren zestig en de jaren zeventig. Hedendaags zijn deze modellen ook enorm gewild, en zijn veel horlogeliefhebbers op zoek naar een vintage “Bullhead”. Bij dit model is de kroon, en zijn de chrono drukknoppen, gepositioneerd aan de bovenzijde van de kast. Vanwege de twee opvallende chrono drukknoppen die doen denken aan hoorns, was de vergelijking met een stierenkop al snel gemaakt. De meest bekende Bullhead modellen zijn van de merken Seiko, Citizen en Omega. Een groot voordeel van de positionering van de kroon en de knoppen is dat je pols meer bewegingsvrijheid heeft.

Star Wars karakters

Één korte blik naar de nieuwe horloges is genoeg om het Star Wars karakter te herkennen! Bij het bovenstaande model staren de ogen van C-3PO je constant aan. Naast een horloge van C-3PO is er ook een horloge geïnspireerd op publiekslieveling R2-D2. Het R2-D2 horloge heeft een wijzerplaatontwerp waarbij de paneelconstructie van de droid is nagebootst. Bij de onderste subwijzerplaat is de droid van Luke Skywalker ook deels te zien.

De andere twee horloges in de serie zijn geïnspireerd op de Dark Side of the Force, namelijk Darth Maul en Darth Vader. Beide hebben zwart gecoate kasten. De zwart/rode kleuren van het Darth Maul horloge zijn meteen herkenbaar. De bovenste twee subwijzerplaten zijn voorzien van zijn ‘creepy’ ogen, en de chrono drukknoppen passen perfect bij zijn gele hoorns. Het Darth Vader horloge heeft ook hele gave overeenkomsten. Zo is de secondewijzer deels blauw en rood, wat een verwijzing is naar de kleuren van de lichtzwaarden die Anakin Skywalker en later Darth Vader gebruikten. De subwijzerplaten van het horloge zijn ontworpen op basis van de elementen uit zijn pantser.

Qua specificaties zijn al deze horloges van roestvrij staal en hebben ze een kastdiameter van 38 mm. De horloges beschikken over een Quartz 0510 chronograaf uurwerk, dat nauwkeurig is tot 15 seconden per maand met een batterijduur van twee jaar. Verder zijn de Bullheads voorzien van saffierglas en hebben ze een waterbestendigheid van 50m. Op de achterzijde van de kast is het Star Wars logo en het betreffende karakter gegraveerd.

Alle nieuwe Star Wars chronografen zullen later in het jaar verkrijgbaar zijn voor een verkoopprijs van €355. De R2-D2 variant zal iets goedkoper zijn, met een verkoopprijs van ongeveer €330. Voor welke ga jij? Laat het ons weten in een bericht hieronder!

© Images: Lucasfilm

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x