Skip to content

Brad Pitt vecht voor zijn leven in ‘Bullet Train’ met een Breitling AVI aan zijn zijde

Bullet Train is vanaf vandaag te zien in de bioscoop! In deze gave actiefilm moet Brad Pitt, als huurmoordenaar Ladybug, het zien te overleven in een Japanse hogesnelheidstrein. In de trein bevinden zich namelijk meerdere huur- en sluipmoordenaars met elk een eigen doel. Het duurt echter niet lang voordat de wegen van de moordenaars elkaar kruisen. De spanningen lopen dan ook hoog op in deze knettergekke actiefilm met Quentin Tarantino achtige taferelen. Naast de vele vechtscènes, komen er ook vele horloges onder hoge snelheid voorbij. Zo draagt Ladybug (Brad Pitt) een Breitling AVI, Tangerine (Aaron Taylor-Johnson) een Rolex Bubble Back California, en Prince (Joey King) een Cartier Tank Solo. In dit artikel zoomen we in op de Breitling AVI met referentie AB0920131B1X1, het horloge van, tweevoudig Oscarwinnaar, Brad Pitt.

Breitling AVI ref. 765 1953 Re-edition

In 1953 lanceerde Breitling referentie 765 AVI, een pilotenhorloge beter bekend als de “Co-Pilot”. AVI staat trouwens voor Aviation. Het design was toentertijd zeer gewaagd met een draaibare bezel en extra grote Arabische cijfers, die de leesbaarheid overigens enorm verbeterde. Hierdoor werd dit horloge al snel een favoriet onder piloten. Twee jaar geleden introduceerde Breitling, de AVI ref. 765 1953 re-edition. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een heruitgave van het klassieke model uit 1953.

De AVI ref. 765 1953 Re-edition heeft dezelfde Arabische cijfers zoals de Co-Pilot uit 1953, en deze zijn rijkelijk voorzien van Super-LumiNova®, waarvan de kleur zorgvuldig is gekozen om zo het dichtst bij het origineel te blijven. De roestvrijstalen kast van 41,1 millimeter is ook identiek, en de bezel is beveiligd met drie schroeven die in precies dezelfde posities zijn geplaatst zoals die bij de originele ‘’Co-Pilot’’. Het horloge is daarnaast voorzien van dunne wijzers en koepelvormig glas die ook exact overeenkomen met de klassieker. Er zijn slechts twee concessies gemaakt tijdens de ontwikkeling van het heruitgave model. Eigenlijk is een verbetering geen concessie, want de waterbestendigheid is verbeterd tot 3 bar (30 meter). Het ‘Geneve’ logo ontbreekt wel op de wijzerplaat. De AVI ref. 765 1953 Re-Edition is geproduceerd in een gelimiteerde serie van 1953 exemplaren, elk genummerd “een van 1953”. Het horloge wordt aangedreven door het handmatige B09 uurwerk. Dit uurwerk, wat in-huis door Breitling is geproduceerd, heeft een energiereserve van maar liefst 70 uur en een tikgetal van 28.800 per uur.

Breitling AVI ref. 765 1953 Re-edition film

Wil je graag meer weten over dit gave horloge? Neem dan eens een kijkje op de website van Breitling.

Foto & video credits: Sonypictures & Breitling

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x