Skip to content

Blancpain en Swatch lanceren vijf Bioceramic Scuba Fifty Fathoms horloges

Scuba Fifty fathoms indian ocean

Twee jaar lang hebben Swatch en Omega de horlogewereld op stelten gezet met de introductie van de MoonSwatch. Iedere horlogeliefhebber had het er over. De rijen voor de Swatch-winkels in Amsterdam en Rotterdam waren wel honderden meters lang. Iedereen probeerde een MoonSwatch te bemachtigen.

De laatste maanden stonden in het teken van de MoonSwatch Moonshine Gold. Deze speciale horloges beschikken over een chronowijzer die voorzien is van een gouden Moonshine-laag. Elk uitgebracht model was slechts één dag verkrijgbaar bij geselecteerde Swatch-winkels wereldwijd.

Swatch en Blancpain hopen met de lancering van de nieuwe Bioceramic Scuba Fifty Fathoms collectie, de harten van de horlogefans opnieuw sneller te laten kloppen. Aan het horloge waarop dit samenwerkingsmodel is geïnspireerd kan het in ieder geval niet liggen. Het design van de Bioceramic Scuba Fifty Fathoms horloges is namelijk gebaseerd op dat van de Blancpain Fifty Fathoms. Een iconisch duikhorloge dat in 1953 werd geïntroduceerd.

Blancpain Fifty Fathoms: een legendarisch duikhorloge

De Fifty Fathom zag in 1953 voor het eerst het levenslicht en wordt gezien als het allereerste moderne duikhorloge. Het horloge werd ontwikkeld in samenwerking met de Franse marine, wat bijdroeg aan zijn onmiddellijke erkenning als een betrouwbaar instrument voor professionele duikers.

Een van de opvallendste kenmerken van de Blancpain Fifty Fathoms is de hoge waterbestendigheid. “Fifty Fathoms” verwijst naar de duikdiepte van 50 vadem, wat overeenkomt met ongeveer 91,45 meter. De duiker was dus in staat om grote dieptes te trotseren. Een indrukwekkende prestatie, vooral in die tijd. Het succes van de Fifty Fathoms luidde een nieuw tijdperk in voor duikhorloges.

De Bioceramic Scuba Fifty Fathoms collectie

De Fifty Fathoms viert dit jaar zijn 70e verjaardag. Blancpain vierde dit – in het begin van het jaar – met de introductie van twee speciale Fifty Fathoms-horloges. De Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 1 en 2. Met de lancering van de vijf Scuba Fifty Fathoms horloges wordt het duikhorloge nog eens extra in het zonnetje gezet bij het grote publiek.

De horloges in deze collectie blijven trouw aan vrijwel alle Fifty Fathoms-kenmerken: superieure waterbestendigheid, uitstekende leesbaarheid, mechanisch uurwerk, beveiligde draaibare bezel en een anti-magnetische bescherming. Voor de creatie van de speciale Fifty Fathoms-collectie hebben Blancpain en Swatch zich laten inspireren door de diepzee. Elk horloge is vernoemd naar een van de vijf oceanen: ARCTIC OCEAN, PACIFIC OCEAN, ATLANTIC OCEAN, INDIAN OCEAN en ANTARCTIC OCEAN.

Respectievelijk: de Noordelijke IJszee, de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan, de Indische Oceaan en de Antarctische Oceaan.

Het Swatch SISTEM51-uurwerk

De Scuba Fifty Fathoms-horloges zijn uitgerust met het automatische SISTEM51-uurwerk. Dit uurwerk werd in 2013 gelanceerd door Swatch. Het Zwitserse mechanisme bestaat uit slechts 51 onderdelen, waaronder slechts één centrale schroef. De SISTEM51 heeft een indrukwekkende energiereserve van maar liefst 90 uur.

Elk SISTEM51-uurwerk is te bewonderen door de transparante achterzijde van de kast. Alle vijf horloges zijn voorzien van een afbeelding van een van de vijf kleurrijke zeeslakken die in één van de vijf oceanen voorkomen. De dieren staan geprint op de rotor van het uurwerk.

Verkrijgbaarheid

De Scuba Fifty Fathoms collectie van Blancpain en Swatch zijn vanaf zaterdag 9 september 2023 verkrijgbaar bij geselecteerde Swatch-winkels. Er is een maximum ingesteld van 1 horloge per persoon per winkelbezoek. De horloges zijn daarmee dus niet gelimiteerd. De Swatch-winkel in Amsterdam is een van de uitgekozen winkels waar je een Scuba Fifty Fathoms-horloge kunt bemachtigen. De Swatch-winkel in Brussel is een optie voor onze zuiderburen. De horloges hebben een prijskaartje van €390,00 per stuk. Bezoek de website van Swatch of Blancpain voor meer informatie.

ReferentiesAtlantic Ocean SO35A100
Pacific Ocean SO35P100
Atlantic Ocean SO35A100
Indian Ocean SO35I100
Antarctic Ocean SO35S100
Kastdiameter42,3 mm
Kasthoogte14,4 mm
Kasthoogte lug-to-lug48,0 mm
UurwerkSISTEM51
Type uurwerkAutomatisch
Energiereserve90 uur
Waterbestendigheid50 fathoms / 91 m
Super-LumiNova® Wijzers, uurmarkeringen, bezel
HorlogebandNATO-band gemaakt van gerecyclede visnetten
Specificaties Blancpain x Swatch: Bioceramic Scuba Fifty Fathoms

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x