Skip to content

Swatch lanceert een speciale editie van de MoonSwatch Mission to Moonshine™, genaamd Gold Strawberry Moon Of June

MoonSwatch Moonshine Gold Strawberry

De MoonSwatch, oftewel de Zwitserse koe die alsmaar melk blijft geven, is op 3 juli 2023 verkrijgbaar met een hele bijzondere secondwijzer. De Moonshine Gold werd in maart van dit jaar geïntroduceerd als een speciale editie van de MoonSwatch-collectie. De Moonshine Gold onderscheidt zich van de rest met zijn gouden chronograaf-secondewijzer. De chronograafwijzer is voorzien van Omega’s gepatenteerde Moonshine™ Gold, een exclusieve 18-karaat geelgouden legering.

Zoals vermeld in het bijgeleverde certificaat, wordt deze speciale secondewijzer uitsluitend één keer per maand geproduceerd tijdens datums met volle maan. Verder heeft de Moonshine™ Gold alle kenmerkende elementen van zijn MoonSwatch-familieleden.

De afgelopen maanden heeft Swatch rondom iedere volle maan, een aantal vestigingen uitgekozen, waar horlogefans gedurende 1 dag het Mission to Moonshine™-horloge konden bemachtigen. De MoonSwatch die op zaterdag 3 juni verkrijgbaar was, beschikte over een gouden secondewijzer met een bloemenpatroon. Zo kunnen de uitgegeven Moonshine-horloges dus op een subtiele manier van elkaar verschillen.

Strawberry Moon Of June

De namen van de volle maan zijn afkomstig uit een aantal plaatsen, waaronder Indiaanse, koloniale Amerikaanse en Europese bronnen. Historisch gezien werden namen voor de volle of nieuwe manen gebruikt om de seizoenen bij te houden. Tegenwoordig worden maannamen beschouwd als “bijnamen” voor de maan. De volle maan van juni, meestal de laatste volle maan van de lente of de eerste van de zomer, wordt traditioneel de Aardbeienmaan genoemd. Hoewel aardbeien zeker een roodachtig roze kleur hebben en rondachtig van vorm zijn, heeft de oorsprong van de naam “Strawberry Moon” niets te maken met de tint of het uiterlijk van de maan.

Deze “Strawberry Moon” -naam werd onder andere gebruikt door inheemse Amerikaanse Algonquian-stammen die in het noordoosten van de Verenigde Staten woonden, om het rijpen te markeren van “juni-dragende” aardbeien die klaar waren om geplukt te worden.

MoonSwatch Gold Strawberry Moon Of June

Swatch en Omega hebben de ‘’Strawberry Moon of June’’ als inspiratie gebruikt bij het ontwerp van de nieuwe MoonSwatch Moonshine™ Gold. Hoewel we het toch echt hebben over een bijnaam van de volle maan in juni, is dit horloge alléén beschikbaar op 3 juli 2023 bij geselecteerde Swatch-winkels. De vestigingen in Rotterdam en Amsterdam maken ook onderdeel uit van dit geselecteerde groepje.

Wat is er dan zo speciaal aan het Moonshine-horloge van juli? Of beter gezegd, van juni. De gouden chronograaf-secondewijzer is voorzien van een aardbeien-print! Het horloge werd tijdens de Strawberry Moon van juni 2023 geproduceerd. Bezoek de website van Swatch voor meer informatie!

Wil je graag alle uitgebrachte Mission to Moonshine-horloges bekijken? Lees dan ook eens onderstaand artikel.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Swatch lanceert een speciale editie van de MoonSwatch Mission to Moonshine™, genaamd Gold Strawber… […]

trackback

[…] laatste maanden stonden in het teken van de MoonSwatch Moonshine Gold. Deze speciale horloges beschikken over een chronowijzer die voorzien is van een gouden […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x