Skip to content

Mido Ocean Star Decompression Worldtimer

Een betoverend vintage design, felle kleuren en een geavanceerd uurwerk, zijn een aantal kenmerken van de nieuwe Ocean Star Decompression Worldtimer. Met een decompressietabel in de originele stijl en GMT-functie met een bezel die de wereldtijd laat zien, blijft Mido voortbouwen op het succes van de legendarische duiker uit de jaren zestig. De twee nieuwe duikhorloges zullen de hedendaagse wereldreiziger vergezellen tijdens zijn avonturen in verschillende tijdzones.

Een duikhorloge met elementen uit de jaren zestig

Het innovatieve Ocean Star Skin Diver horloge – gemaakt in de jaren 60 – had een meerkleurige schaal om decompressietijden weer te geven. Tegenwoordig is de Ocean Star Decompression Worldtimer voorzien van dit design. De weergave van een extra tijdzone maakt het horloge helemaal onmisbaar voor diegene die de wereld rondreist. Verder is de Worldtimer voorzien van alle mogelijke gemakken, zoals: Super-LumiNova®, saffierglas en een extra horlogeband die eenvoudig is om te wisselen.

Als eerbetoon aan de Ocean Star Skin Diver uit de jaren 60, geeft de blauwe Ocean Star decompressietijden weer tot een diepte van 40 meter, met behulp van gele, groene, roze en blauwe cirkels. De Ocean Star met de zwarte wijzerplaat geeft de decompressietijden weer van geel naar oranje. Op de blauwe of zwarte bezel staan de grootste steden ter wereld in het zilver aangegeven. De rode pijlvormige wijzer geeft de tweede tijdzone aan, de platte en diamantgeslepen uren-, minuten- en secondewijzers zijn er om de ‘’thuistijd’’ aan te geven. Bij de 3 uur-positie is de datum af te lezen. De uitzonderlijke wijzerplaat wordt beschermd door saffierglas in een vorm die doet denken aan het plexiglas dat destijds werd gebruikt.

Gemaakt voor alle omstandigheden

Mido heeft de Ocean Star Decompression Worldtimer ontworpen om alle omstandigheden – met enige flair – te doorstaan. Daarom heeft het model een – sterke en duurzame – gepolijste roestvrijstalen kast, met een zeer praktische diameter van 40,5 mm. De blauwe of zwarte horlogeband (afhankelijk van het model) is van rubber gemaakt en heeft een textuur die is geïnspireerd op de mode van de jaren zestig. Door een ingenieus systeem kan de band heel eenvoudig worden vervangen door de bijgeleverde Milanese mesh-band.

Op de geschroefde achterzijde is er een zeester gegraveerd. Deze afbeelding benadrukt nogmaals de historische prestaties van Mido op het gebied van waterbestendigheid. Denk hierbij aan het Aquadura-systeem dat geïntroduceerd werd in 1934. De nieuwe Ocean Star van Mido heeft een waterbestendigheid van 200 m (20 bar), waardoor je er gerust mee kunt zwemmen, snorkelen en allerlei watersporten mee kunt beoefenen.

Beide Worldtimers beschikken over het automatische kaliber 80-uurwerk. Dit uurwerk heeft een royale energiereserve van maar liefst 80 uur. Daarnaast is het COSC-gecertificeerde uurwerk voorzien van een Nivachron™-balansveer, die een uitzonderlijke weerstand biedt tegen schokken en magnetische velden.

Verkrijgbaarheid en specificaties

De nieuwe Mido Ocean Star-horloges zijn verkrijgbaar vanaf 15 maart 2023 en hebben een prijskaartje van €1.270. Bezoek de website van Mido voor meer informatie en/of bekijk in onderstaande tabel de belangrijkste specificaties.

MerkMIDO
ModelOcean Star
ReferentieM026.829.17.041.00 (blauw)
M026.829.17.051.00 (zwart)
Kastdiameter40,5 mm
Kasthoogte13,4 mm
Type glasGebold saffierglas
UurwerkKaliber 80, COSC-gecertificeerd
Type uurwerkAutomatisch
Energiereserve80 uur
Tikgetal per uur21,600
Waterbestendigheid200 m
Specificaties Mido Ocean Star Decompression Worldtimer

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x