Skip to content

Het nieuwe max bill Automatic Bauhaus horloge van Junghans

Junghans Max Bill Automatic Bauhaus horloge

Bij Junghans is de tijd tijdloos. Sinds de jaren vijftig brengt het traditionele merk – uit het Duitse Zwarte Woud – horloges op de markt die een puristische esthetiek vertegenwoordigen en gebaseerd zijn op Bauhaus-concepten van architect, kunstenaar en ontwerper Max Bill (1908-1994). Met de nieuwe max bill Automatic Bauhaus in het zwart, interpreteert Junghans een klassiek horloge in een nieuw en modern jasje zonder afbreuk te doen aan het originele concept. Het nieuwe horloge is een typisch Max Bill voorbeeld, maar toch ook weer compleet anders.

Een modern statement

Zwart-, wit- en grijstinten zijn heel kenmerkend voor de Bauhaus-stijl. Een vleugje kleur speelt ook een belangrijke rol. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de Bauhaus-architectuur met de rode deur die de bezoeker laat zien waar hij naar binnen moet. Dit kenmerkend beeld is op de achterzijde van het nieuwe max bill horloge te aanschouwen. Het uiterlijk van het nieuwe horloge wordt verder gekenmerkt door een roestvrijstalen kast met zwarte PVD-coating en een matzwarte wijzerplaat met staalgrijze uurmarkeringen.

De slanke wijzers accentueren het ontwerp subtiel met hun lichtgevende rode verf. De bedrukking onder het gebogen saffierglas toont eveneens de verbondenheid aan van het horloge met de Bauhaus-lijn. Aan de achterzijde van de kast heeft men op een creatieve wijze het uurwerk gedeeltelijk zichtbaar gemaakt.

Functioneel tot in elk detail

Om ervoor te zorgen dat de tijd altijd op dezelfde manier wordt weergegeven, heeft Junghans dit horloge uitgerust met het automatische J800.1-uurwerk. Het uurwerk beschikt over een keurige energiereserve van 38 uur bij volledige opwinding. Het bolvormige saffierglas en de fluweelzachte lederen band creëren een hoge mate van comfort en afleesbaarheid. De drager zal moeite hebben om het horloge weer van zijn pols af te doen.

De 38 mm kast is waterbestendig tot 50m en de PVD-coating en het anti-reflecterende glas, beschermd door een harde coating, maken de Max Bill haast onbreekbaar. Ondanks het puristische ontwerp, is de nieuwe max bill een horloge, dat dagelijks gedragen kan worden voor vrijwel elke gelegenheid. Ook dit hoort bij het Bauhaus-concept. Men focust niet alleen op een tijdloos design, maar ook op functionaliteit en praktisch gebruik in alledaagse situaties. Max Bill zou enorm trots zijn geweest op dit horloge, omdat het precies voldoet aan zijn bekende uitgangspunt:

“should be as far away as possible from any trend” and “as timeless as possible without forgetting the time.”

Max Bill

Het horloge heeft een prijskaartje van €1.455. Bezoek de website van Junghans voor meer informatie!

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x