Skip to content

De Oris ProPilot x Kermit tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht

Oris en Disney toveren een glimlach op het gezicht van menig horlogeliefhebber, met de introductie van een speciaal ProPilot x Kermit horloge. ‘’Hoewel de horlogemakerij een serieuze zaak is, is het belangrijk om op z’n tijd ook lol te maken’’, aldus Oris. Vrolijkheid en Kermit de Kikker zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De groene Muppet laat televisiekijkers al sinds de jaren vijftig lachen. Op 14 november 2002 ontving Kermit de Kikker zelfs een ster op de Hollywood Walk of Fame. Een betere ambassadeur voor plezier en lol is er dan ook niet te vinden.

Het ontstaan van een speciale samenwerking

Normaal praten we bij nieuwe horlogelanceringen vooral over hoe goed een uurwerk in elkaar zit, of over de verschillende elementen van de wijzerplaat. De afgelopen tijd heeft Oris onder andere gecommuniceerd over hoe lang ze al mechanische horloges maken (119 jaar) en hoeveel uurwerken ze sinds de oprichting hebben ontwikkeld (meer dan 280). Deze prestaties zijn indrukwekkend, maar ook vrij serieus. Echter, op de vraag, wat de belangrijkste reden voor Oris is om horloges te maken, is het antwoord simpel: ‘’wij zijn geïnspireerd door wat we de Joy of Mechanics noemen.’’

De belangrijkste functie van een Oris-horloge, is vreugde brengen en mensen te laten glimlachen. Als een Oris-horloge iemands dag beter maakt, dan heeft Oris zijn werk goed gedaan. Het Zwitserse horlogemerk was al een tijdje op zoek naar de ultieme uitdrukking van pure vreugde. Toen viel uiteindelijk het kwartje, een samenwerking met de gemakkelijkste man op de planeet: Kermit de Kikker uit The Muppet Show. De rol van Kermit is om te entertainen, en daarmee een glimlach op gezichten te toveren. Dit doet hij al generaties lang. Oris presenteert de ProPilot X Kermit dan ook met een glimlach van oor tot oor.

We talk a lot about functions in a literal sense, but really, the purpose of an Oris watch is to make people smile. That’s it. And with the ProPilot X Kermit Edition, there’s nothing else to it. Ok, yes, it’s powered by a brilliant movement and the case design is spectacular, but the function of this watch is really simple: to bring joy

Ken Laurent – Oris’s creative director

Kermit de kikker in de hoofdrol

Het speciale horloge is gebaseerd op de 39 mm titanium ProPilot X Kaliber 400, en is voorzien van een kikkergroene wijzerplaat. De ster in kwestie heeft een bijzondere hoofdrol gekregen. Op de eerste dag van de maand, verschijnt er een Kermit de Kikker-emoji in het datumvenster bij de 6 uur. Hiermee is de eerste van de maand omgedoopt tot “Kermit-dag”, een dag waarop we het leven niet al te serieus moeten nemen, maar vooral plezier moeten hebben. Bezoek de website van Oris voor meer informatie en/of bekijk de onderstaande tabel voor de specificaties:

MerkOris
ModelPROPILOT X KERMIT EDITION
Kastdiameter39 mm
Materiaal kast/bandTitanium
UurwerkOris 400
Type uurwerkAutomatisch
Energiereserve120 uur
Tikgetal per uur28.800
Waterbestendigheid100 m
Verkoopprijs€4.400
Specificaties Oris ProPilot x Kermit

Categories

Geen categorie

Tags

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x