Skip to content

De nieuwe TAG Heuer Carrera Date 36 mm

De TAG Heuer Carrera Date keert terug met een nieuw gestroomlijnd design, een gedurfd kleurenpalet en een mechanische upgrade. In het 60e jubileumjaar van het race-geïnspireerde sporthorloge – de Carrera – introduceert TAG Heuer een geheel nieuwe versie van de TAG Heuer Carrera Date 36 mm.

De ontwerpers hebben de TAG Heuer Carrera Date voorzien van een verfijnd design, waardoor het horloge een sportief  – en tegelijkertijd een ergonomisch – karakter heeft. Daarnaast beschikt de Carrera Date nog steeds over voldoende race-DNA om van een echte Carrera te kunnen spreken. Liefhebbers van de TAG Heuer Carrera zullen de 36 mm-modellen een warm hart toedragen, omdat de allereerste Heuer Carrera uit 1963 ook een kastdiameter van 36 mm had.

De allereerste TAG Heuer Carrera, een uitvinding van Jack Heuer

De eerste TAG Heuer Carrera had een chronograaf complicatie en een kastdiameter van 36 mm. Het race-geïnspireerde horloge was het initiatief van niemand minder dan de legendarische Jack Heuer, het laatste lid van de stichtende familie die destijds het bedrijf runde.

Jack Heuer was een groot fan van de autosport en begreep hoe belangrijk het voor een coureur is, om een dashboardinstrument in één oogwenk te kunnen aflezen. Deze invloeden stonden dan ook altijd centraal in zijn horlogeontwerp, en in het bijzonder bij de Heuer Carrera. Een horloge dat hij vele jaren later beschreef als hét ontwerp waar hij het meeste trots op is. Jack ontleende de naam van zijn horloge aan de Carrera Panamericana, een snelle en gevaarlijke Mexicaanse wegrace uit 1950. Met deze naam hoopte hij jonge en ambitieuze horlogeliefhebbers aan te spreken. Zoals de geschiedenis laat zien, had hij gelijk. Zes decennia later is de TAG Heuer Carrera een icoon, bekend als een stijlvol, sportief en vooruitstrevend horloge. Er zijn misschien zestig jaren verstreken, maar Jack’s genialiteit leeft nog steeds voort.

Frisse en kleurrijke wijzerplaten

De nieuwe frisse TAG Heuer Carrera Date is vanaf april te verkrijgen in het diepblauw, pastelgroen en zilver. Alle drie de wijzerplaten hebben een ‘Sunray’-geborstelde afwerking, waardoor de horloges een speelse interactie hebben met het licht. De indexen, wijzers en het TAG Heuer-logo zijn voorzien van een elegante 18K 5N rosévergulde laag. In mei komt er een vierde model uit met een felroze wijzerplaat. Alle vier de modellen hebben een roestvrijstalen kast van 36 mm en bijpassende stalen horlogebanden met klassieke vouwgespen. De uurmarkeringen en wijzers zijn royaal voorzien van Super-LumiNova®, wat zorgt voor een goede leesbaarheid bij weinig licht. De datum is af te lezen bij de 6-uurposite.

Onder de kleurrijke wijzerplaten tikt een krachtig uurwerk

De mechanische upgrade is minder zichtbaar voor het blote oog, maar daarmee niet minder belangrijk. Vorige Carrera Date-horloges werden aangedreven door het automatische Calibre 5-uurwerk, en beschikten over een energiereserve van 38 uur. De nieuwe modellen zijn allemaal uitgerust met het automatische Calibre 7-uurwerk, dat over een superieure energiereserve beschikt van maar liefst 56 uur. Hiermee kom je je raceweekend wel door!

De vier nieuwe Carrera Date-modellen zijn verkrijgbaar voor een prijs van €3.200. Bezoek de website van TAG Heuer voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x