Skip to content

De nieuwe max bill MEGA Solar horloges van Junghans zijn elegant en duurzaam

“Objecten creëren, zodat ze ons op de beste, langste en mooiste manier dienen.” Op basis van dit principe ontwierp Max Bill een serie horloges voor Junghans. Meer dan zes decennia later zijn de horloges nog steeds actueel. Deels omdat Junghans het externe ontwerp van de horloges vrijwel ongewijzigd heeft gelaten, terwijl het Duitse merk de details voortdurend heeft doorontwikkeld.

Nu, met de laatste evolutie van de serie, de max bill MEGA Solar, bewijst Junghans dat de combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en schoonheid vandaag de dag relevanter is dan ooit.

Connected RC solar uurwerk

De max bill MEGA Solar combineert een helder en strak design met hoogwaardige tijdwaarnemingstechnieken en haalt zijn energie uit de zon als onuitputtelijke bron. Onder de doorschijnende wijzerplaat drijft een gebogen zonnecel het nauwkeurige radio-gestuurde uurwerk van het horloge aan. De app-gekoppelde technologie zorgt voor een automatische aanpassing aan de zomertijd, een eeuwigdurende kalender en eenvoudige instelling van de tijdzone via de kroon of synchronisatie met een smartphone voor grenzeloos tijdsgemak. Dankzij het intelligente energiebeheer heeft de max bill MEGA Solar een energiereserve van maar liefst drie jaar in het donker.

Hét perfecte horloge door de ogen van een architect

De innovatieve functies gaan naadloos samen met een ontwerp dat altijd modern blijft. Of om het met de woorden van Max Bill te zeggen: A watch design “[…] as far removed as possible from any fashion. as timeless as can be conceived without forgetting the time.”

Het ontwerp van de wijzerplaat van het horloge met drie wijzers volgt een duidelijke logica en bevat niet alleen de speciaal door Max Bill ontworpen typografie, maar illustreert ook zijn scherp oog voor harmonieuze verhoudingen.

De kleurencombinatie van een fijne zandgoudtint en delicaat grijs zet de wijzers elegant in beeld. Het andere model is een kleurrijk statement en wordt geleverd met een roestvrijstalen kast en een rode band van gerecyclede appel en vegan microvezel.

Met het gebogen saffierglas en een waterbestendigheid tot 5 bar biedt de max bill MEGA Solar optimaal gebruiksgemak en uitzonderlijke duurzaamheid. Aan de binnenzijde van de glazen achterkant van de kast is een zonnemotief gedrukt, dat nog maar eens het concept van het horloge op zonne-energie benadrukt.

Verkrijgbaarheid en specificaties

Beide horloges zijn verkrijgbaar vanaf juli 2023 bij de 18 officiële dealers in Nederland. Het goudkleurige model heeft een prijskaartje van €1.175. De roodkleurige variant is beschikbaar voor een verkoopprijs van €1.075. Bezoek de website van Junghans voor meer informatie en/of bekijk de onderstaande tabel voor de belangrijkste specificaties.

MerkJunghans
Collectiemax bill MEGA Solar
Referentie59/4325.02 (rood) en 59/7324.02 (goud)
Kastdiameter38 mm
Kasthoogte9 mm
Type glasSaffierglas met anti-reflectiecoating
UurwerkJ101.85
Type uurwerkConnected radio-controlled solar-uurwerk
Waterbestendigheid50m
Specificaties Junghans max bill MEGA Solar

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x