Skip to content

Christopher Nolan’s nieuwste film “Oppenheimer” zit bomvol met Hamilton-horloges

Christopher Nolan’s nieuwste film Oppenheimer is een meesterwerk dat zowel indrukwekkend als beklijvend is. De film vertelt het verhaal van J. Robert Oppenheimer, de briljante natuurkundige die een cruciale rol speelde bij de ontwikkeling van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nolan staat bekend om zijn complexe verhaallijnen en visueel verbluffende films, en Oppenheimer is hierop geen uitzondering. De film neemt de kijker mee op een emotionele reis, waarbij we getuige zijn van de innerlijke strijd van Oppenheimer en de morele dilemma’s waarmee hij wordt geconfronteerd. Het is een diepgaand portret van een man die worstelt met zijn geweten en de verwoestende gevolgen van zijn uitvinding.

De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission.

Cillian Murphy kennen we vooral van zijn indrukwekkende vertolking van Thomas Shelby in de misdaadserie Peaky Blinders. In de film Oppenheimer weet de acteur opnieuw de complexiteit en de innerlijke strijd van het personage op een meesterlijke manier over te brengen.

De Hamilton-horloges van J. Robert Oppenheimer

Naast het uiteenzetten van een ijzersterke verhaallijn heeft regisseur Nolan ook oog voor de kleinere details. Zo besteedt hij enorm veel tijd om naar de juiste decorstukken, kledingstukken, sieraden en horloges te zoeken. Dit, om alles zo realistisch mogelijk te laten lijken. Voor de zoektocht naar karakteristieke horloges, zocht de filmmaker het Amerikaanse horlogemerk Hamilton op.

Voor J. Robert Oppenheimer werden er drie stijlvolle Hamilton-horloges geselecteerd, namelijk: de Cushion B (jaren 30), Endicott (jaren 40) en Lexington (jaren 40). Kitty Oppenheimer draagt de sierlijke Lady Hamilton A-2 in 14k goud (1947). Luitenant-generaal Leslie Groves Jr. wordt gespot met een Piping Rock (jaren 20) en het Military Ordnance horloge (jaren 40) om zijn pols.

Een leuk weetje: de zes historische horloges zijn afkomstig uit de privécollectie van vintage horlogeverzamelaars.

De indrukwekkende film is vanaf donderdag 20 juli 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk de spannende trailer hieronder.

Officiële trailer – Oppenheimer

Foto credits: Hamilton en Universal Pictures

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x