Skip to content

NOMOS Ludwig neomatik 41: een horloge met Romeinse cijfers, ook in het datumvenster

De nieuwe Ludwig neomatik 41 van NOMOS Glashütte heeft een wel heel bijzonder kenmerk. Zowel de uurmarkeringen als het datumvenster zijn namelijk voorzien van Romeinse cijfers. Dankzij het gepatenteerde ontwerp van het NOMOS DUW 6101-uurwerk is zelfs de XXVIII, oftewel 28, goed leesbaar.

Op naar het nieuwe jaar

Sinterklaas, Kerstmis, oudejaarsavond, nieuwjaarsdag: tegen het einde van het jaar worden datums steeds belangrijker. Het is dan ook vrij aannemelijk dat je in de decembermaand het meest op je horloge kijkt om de datum af te lezen. Vandaar dat er bij het nieuwe Ludwig neomatik-model meer aandacht is besteedt aan de vormgeving en het uiterlijk van de datumfunctie. Door het gebruik van Romeinse cijfers voor zowel de uurmarkeringen als datumindicatie is de wijzerplaat meer in balans. Een bijkomend voordeel is dat je dadelijk feilloos de Romeinse cijfers – van 1 t/m 31 – uit je hoofd kent.

De datumring is om het uurwerk geplaatst, waardoor het horloge elegant dun is en de datumweergave bijzonder goed leesbaar is. Met ongeveer een halve slag van de kroon kan de datum indien gewenst in een oogwenk vooruit worden gezet naar nieuwjaarsdag. Of zelfs achteruit, naar gisteren. Dit maakt het gepatenteerde DUW 6101-uurwerk uniek!

De zilverkleurige horlogekast heeft een diameter van 40,5 mm en is slechts 7,7 mm dik. Het minimalistische design van de wijzerplaat geeft een rustige en elegante uitstraling aan het horloge. De blauwe wijzers bewegen zich voort over een strak witte wijzerplaat. De blauw secondewijzer is te zien op een aparte sub-wijzerplaat.

De achterzijde van de kast is voorzien van saffierglas, waardoor het automatische uurwerk te bewonderen is. Het uurwerk heeft een energiereserve van 42 uur en een tikgetal van 21.600 per uur. Het horloge wordt geleverd in een lederen etui, die perfect te gebruiken is voor weekendtrips en wereldreizen. Het zwarte volnerf leer is heerlijk zacht en beschermt het horloge goed.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Ludwig neomatik 41 is verkrijgbaar voor een verkoopprijs van €3.140. Bezoek de website van NOMOS Glashütte voor meer informatie.

MerkNOMOS Glashütte
ModelLudwig neomatik 41 date
Referentie262
Diameter kast40,5 mm
Dikte kast7,7 mm
Hoogte kast51 mm
Type glasSaffier, met anti-reflectie coating
UurwerkAutomatisch, DUW 6101
Energiereserve42 uur
Aantal jewels27
BPH21.600
Waterbestendigheid50m
Specificaties

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x