Skip to content

De Speedmaster van € 3 miljoen euro!

Omega Speedmaster van 3 miljoen euro blijkt vervalsing

Afgelopen november is er een speedmaster op een veiling van eigenaar gewisseld voor maar liefst € 3 miljoen euro. Benieuwd welke speedmaster dit is? Lees dan snel verder!

Het gaat hier om de Omega Speedmaster met referentie CK2915-1. De verwachting was dat het horloge verkocht zou worden voor een bedrag tussen de 80.000 en 120.000 Zwitserse frank. De verwachting zat er ver naast en uiteindelijk is het horloge verkocht voor een astronomisch bedrag van 3.115.500 zwitserse frank. Omgerekend is dit iets meer dan € 3 miljoen euro.

Deze speedmaster is enkel gemaakt in de jaren 1957-1959 waardoor het een van de meest zeldzame speedmasters is. Verder was het de eerste speedmaster met een tachymeter op de bezel en is het de eerste batch horloges welke beschikt over Omega’s 321 caliber. Door deze unieke eigenschappen wordt het horloge ook wel gezien als een ‘grail’ horloge door verzamelaars.

Veel verzamelobjecten worden voorzichtig bewaard, deze Omega heeft echter een actief leven geleid en is volop gedragen door de eigenaar. Dit heeft geresulteerd in een unieke ‘tropische’ wijzerplaat met een levendige chocolade-tint. Hier moet je dan wel zo’n € 3 miljoen euro voor neertellen!

Voor dat geld heeft de nieuwe eigenaar wel een bewijs uit het archief van Omega verkregen dat het horloge geproduceerd is op 22 november, 1957. Vind jij dit horloge € 3 miljoen euro waard? Laat je reactie achter in onderstaande comments.

Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Notificaties
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] van € 3 miljoen euro. Het geveilde object was geen zeldzame auto of schilderij, maar een zeldzame Omega Speedmaster CK2915 uit 1957. Althans, dat werd […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x